сряда, 18 декември 2013 г.

Мароко, част 2 ... за под 200 лв

 
 
 
За феновете на Мароко като дестинация, а и след още по-задълбочено ровичкане успях да се сборя с границата от 200 лв и намерих вариант за летене.
 
Малко е засукан, но затова пък доста интригуващ и включва в себе си 4 основни причини да е интересен
 
1. Крайната цена на билетите падна под 200 лв /разбира се отново трябва да се отбележи, че тъй като полетите са с Wizz & Ryan, това е най-базовата цена и включва реално само и единствената седалката в 4-те самолета :)/.
2. Обхваща един хубав период какъвто е средата на февруари и дори закача лекичко Свети Валентин
3. Каца се в Танжер а се се излита обратно от Ужда /Oujda/. Това е колкото минус толкова и плюс. Дава прекрасна възможност за едно любопитно пътешествие между двата града /сериозно разстояние около 700 км/, а по пътя се намират такива интересни места като Рабат, Фес и Мекнес.
4. 4-тата причина, макар и да не съм сигурен доколко лесна е за реализация е едно отскачане от Ужда /на границата на Алжир/ в самият Алжир ... Алжир е една интересна и мистериозна страна и трудно бих могъл да опиша какво точно видях там.
 
Ето и логистични подробности за тези, които вече им се е насъбрало желание да се пробват:
 
> Излитане на 13.02 от летище Отопени в Букурещ с полет на Уиз за Брюксел Шарлероа; 12:45-14:45, цена 64 леи /30 лв/ - с уиз карта и малък ръчен багаж
> Пак на 13.02 от летище Шарлероа до Танжер, Мароко с Райън, 16:25-18:20, цена 37 евро /72 лв/, с ръчен багаж
> Връщането е на 20.02 от летище Ужда, Мароко за Брюксел Шарлероа с Райън, 10:20-14:40, 350 MAD /60 лв/, с ръчен багаж
> Пак на 20.02 от Шарлероа за Букурещ с Уиз, 15:15-18:55, цена 64 леи /30 лв/ - с уиз карта и малък ръчен багаж
 
Последният полет е малко рисков предвид краткото транзитно време, но при наличието на ръчен багаж и достатъчно натрупан адреналин от Мароко, мисля, че без проблем :)
 
Обща цена за 4-те полета - 192 лв.
 

2 коментара:

  1. Мароко е една много красива страна.Гледали сме не един или два филми които са заснети там .С цялата тяхна култура и най вече храната им те привличат доста туристи всяка година.Към края на тази съм планувала с мои приятели да идем,дано всичко да е на ред и да не се провали.Благодаря за статията.Има уникална архитектура и сгради и само когато си бил там може да усетиш духа и начина по който хората живеят там, спокойно .Имат и страхотни пазари а които е добре да се пазариш, нещо като в Турция но с доста по високи цени.

    ОтговорИзтриване
  2. Опрделено доста сте се били разровили, за да намерите тези полети, за което много ви благодаря че ги споделяте с нас.Планувам да отида до там другата годин.За някои може да е рано, но ми се иска да разуча, да науча малко от езика им , предимно основните неща и разбира се да събера малко парички, че все изникват някакви непрдвидени разходи.Средата на февруари както пишете може би е идеалният момент за това пътуване.Мароко е страхота страна с много богата история и интересна архитектура с малки улички.

    ОтговорИзтриване